Optimix America Fund

Aandelen fonds

 • Koers: € 21,20
 • Intrinsieke waarde: € 21,26
Optimix America Fund

Algemene gegevens

Optimix America Fund belegt in aandelen die genoteerd zijn op de New York Stock Exchange (NYSE) of de NASDAQ. De beheerder streeft er naar om door middel van een actief beleggingsbeleid een beleggingsresultaat te behalen dat hoger is dan het rendement van iShares S&P 500 UCITS ETF (Acc). Het beleggingsbeleid van het fonds wordt voor een belangrijk deel ‘top down’ bepaald. De referentie-index van het fonds is in de regel niet leidend bij het construeren van de portefeuille. Dit fonds is ook geschikt voor niet-professionele beleggers.

Zelf beleggen in Optimix America Fund

Ivan Moen RBA

Ivan Moen RBA

Hoofd Beleggingen

Jelte de Boer CFA

Jelte de Boer CFA

Senior Fund Manager

 1. Datum oprichting: 1 januari 2006
 2. Valuta: Euro
 3. Maximale op/afslag: 0,30%
 4. Lopende kosten (2017): 1,24%
 5. Beheerkosten: 0,96%
 6. Bloomberg ticker: OPTAF NA
 1. ISIN Code: NL0000287118
 2. Benchmark: iShares Core S&P 500 UCITS ETF
 3. Performance fee: 10%
 4. Hurdle rate: Benchmark
 5. Dividend: EUR 0,15 (2018)
 6. Ex. datum: 8 juni 2018

Fonds update ultimo mei 2018

Optimix America Fund steeg deze maand met 5,1%, terwijl de referentie-index gelijktijdig met 5,8% opliep. Het sentiment bleef ook deze maand positief, een aantal sectoren deed het bijzonder goed. Opvallend was de Amerikaanse automobielsector die bijna 10% opliep, nu er een serieuze dreiging is dat de Europese concullega's in Amerika met een tarief te maken zullen krijgen. Ook technologieaandelen presteerden bovengemiddeld.

De door ons op basis van het kwantitatieve filter geselecteerde aandelen presteerden licht in de min deze maand. Het fonds heeft een gedeelte van de dollarblootstelling naar euro gehedged en dit heeft performance gekost deze maand, nu de euro is verzwakt.

Vorige maand schreven wij dat wij voortdurend positief aandelensentiment voorzagen, gedreven door de goede winstresultaten. Dit is ook in de afgelopen maand bewaarheid geworden. Wij denken nu dat het sentiment is gepiekt. Zonder meteen zeer negatief te worden, achten wij een pas op de plaats kansrijk en wij zullen lopende de maand onze positionering naar gelang aanpassen.

U kunt meer informatie vinden over het product, de kosten en de risico’s in het prospectus en de Essentiële Beleggersinformatie. Lees ze goed door voordat u het product koopt.