Optimix Emerging Markets Fund

Aandelen fonds

 • Koers: € 67,91
 • Intrinsieke waarde: € 68,18
Optimix Emerging Markets Fund

Algemene gegevens

Optimix Emerging Markets Fund belegt in aandelen van ondernemingen binnen de zogenaamde opkomende landen. De beheerder streeft er naar om door middel van een actief beleggingsbeleid een beleggingsresultaat te behalen dat hoger is dan het rendement van iShares MSCI Emerging Markets UCITS ETF (Acc). Hierbij kan tevens gebruikgemaakt worden van pair trading. Het beleggingsbeleid van het fonds wordt zowel ‘top-down’ als ‘bottom up’ bepaald. De referentie-index van het fonds is in de regel niet leidend bij het construeren van de portefeuille. Dit fonds is ook geschikt voor niet-professionele beleggers.

Zelf beleggen in Optimix Emerging Markets Fund

Kin Cheung

Kin Cheung

Senior Fund Manager

Arjen van der Meer CFA

Arjen van der Meer CFA

Senior Fund Manager

 1. Datum oprichting: 1 januari 2006
 2. Valuta: Euro
 3. Maximale op/afslag: 0,40%
 4. Lopende kosten (2017): 1,23%
 5. Beheerkosten: 0,96%
 6. Bloomberg ticker: OPTEMMK NA
 1. ISIN Code: NL0000287126
 2. Benchmark: iShares MSCI EM UCITS ETF
 3. Performance fee: 10%
 4. Hurdle rate: Benchmark
 5. Dividend: EUR 0,60 (2018)
 6. Ex. datum: 8 juni 2018

Fonds update ultimo mei 2018

De koers van Optimix Emerging Markets Fund steeg in mei met 0,8%. De referentie-indextracker, iShares MSCI Emerging Markets UCITS ETF, bleef in de vergelijkbare periode onveranderd. De kwantitatief samengestelde portefeuille droeg licht bij aan het relatieve beleggingsresultaat, maar vooral een aantal individuele aandelen maakte het verschil de afgelopen verslagmaand. Hyundai Engineering & Construction, een Zuid-Koreaans bouwbedrijf, maakte een koerssprong nadat een historische ontmoeting van de Noord-Koreaanse leider Kim en Amerikaanse president Trump aanstaande leek. Met een winst van ruim 20% in één maand werd afscheid genomen van deze positie. Verder droegen de Chinese nutsbedrijven Huaneng en China Resources Power bij. Deze wisten te profiteren van lagere steenkoolprijzen, hetgeen de bedrijfskosten van beide bedrijven zou drukken. De in de vorige maand gekochte Indiase HDFC bank droeg eveneens goed bij.

De Braziliaanse aandelenbeurs en valuta stonden de afgelopen maand zwaar onder druk. Het openbare leven in Brazilië is vrijwel platgelegd door een omvangrijke staking van vrachtwagenchauffeurs die hun werk al anderhalve week hebben stilgelegd en wegen blokkeren. De toevoer van levensmiddelen en brandstof is hierbij zwaar ontregeld.

De staking is een reactie op de verhoging van brandstofprijzen alsmede ongenoegen over de huidige regering die beticht wordt van grootschalige corruptie.

U kunt meer informatie vinden over het product, de kosten en de risico’s in het prospectus en de Essentiële Beleggersinformatie. Lees ze goed door voordat u het product koopt.