Optimix Emerging Markets Fund

Aandelen fonds

 • Koers: € 64,64
 • Intrinsieke waarde: € 64,90
Optimix Emerging Markets Fund

Algemene gegevens

Optimix Emerging Markets Fund belegt in aandelen van ondernemingen binnen de zogenaamde opkomende landen. De beheerder streeft er naar om door middel van een actief beleggingsbeleid een beleggingsresultaat te behalen dat hoger is dan het rendement van iShares MSCI Emerging Markets UCITS ETF (Acc). Hierbij kan tevens gebruikgemaakt worden van pair trading. Het beleggingsbeleid van het fonds wordt zowel ‘top-down’ als ‘bottom up’ bepaald. De referentie-index van het fonds is in de regel niet leidend bij het construeren van de portefeuille. Dit fonds is ook geschikt voor niet-professionele beleggers.

Zelf beleggen in Optimix Emerging Markets Fund

Kin Cheung

Kin Cheung

Senior Fund Manager

Arjen van der Meer CFA

Arjen van der Meer CFA

Senior Fund Manager

 1. Datum oprichting: 1 januari 2006
 2. Valuta: Euro
 3. Maximale op/afslag: 0,40%
 4. Lopende kosten (2017): 1,23%
 5. Beheerkosten: 0,96%
 6. Bloomberg ticker: OPTEMMK NA
 1. ISIN Code: NL0000287126
 2. Benchmark: iShares MSCI EM UCITS ETF
 3. Performance fee: 10%
 4. Hurdle rate: Benchmark
 5. Dividend: EUR 0,60 (2018)
 6. Ex. datum: 8 juni 2018

Fonds update ultimo augustus 2018

De koers van Optimix Emerging Markets Fund daalde in augustus met 1,0% en bleef daarmee voor op de referentie-indextracker, iShares MSCI Emerging Markets UCITS ETF, die in de vergelijkbare periode met 2,9% daalde. De kwantitatieve portefeuille presteer- de gemiddeld genomen beter dan de referentie-index. Maar ook door tijdig defensief te positioneren en in de daling de blootstelling weer op te schroeven werd het relatieve beleggingsresultaat geholpen. De opkomende markten doken de afgelopen maand verder in de min. Ook de valuta van de meeste opkomende landen lagen zwaar onder druk. Aanleiding was de grote daling van de Turkse lire die in augustus 25% deprecieerde ten opzichte van zowel de dollar als de euro en daarmee andere opkomende valuta in de koersval meetrok. De financiële markten maakten zich al geruime tijden zorgen over de betalingscapaciteit van Turkije vanwege hoog oplopende schulden (in buitenlandse valuta), handelstekort en het controversiële beleid van de Turkse president Erdogan. Als olie op het vuur, vanwege de detentie van een Amerikaanse dominee in Turkije, voerde de VS nieuwe sancties door tegen het geplaagde land. Om de daling van de yuan, mede als gevolg van de handelsoorlog met de VS, tegen te gaan, heeft de Chinese centrale bank PBOC tegen het einde van de verslagmaand ingegrepen. De Chinese munt apprecieerde met ruim een procent. De lokale Chinese aandelenbeurs veerde hierdoor op en trok hiermee andere opkomende markten met zich mee omhoog.

U kunt meer informatie vinden over het product, de kosten en de risico’s in het prospectus en de Essentiële Beleggersinformatie. Lees ze goed door voordat u het product koopt.