Optimix Europe Fund

Aandelen fonds

 • Koers: € 118,74
 • Intrinsieke waarde: € 119,10
Optimix Europe Fund

Algemene gegevens

Optimix Europe Fund belegt in hoofdzakelijk aandelen van Europese ondernemingen. De beheerder streeft er naar om door middel van een actief beleggingsbeleid een beleggingsresultaat te behalen dat hoger is dan het rendement van iShares MSCI Europe UCITS ETF (Acc). Hierbij kan tevens gebruikgemaakt worden van pair trading. Het beleggingsbeleid van het fonds wordt voor een belangrijk deel ‘bottom up’ bepaald. De referentie-index van het fonds is in de regel niet leidend bij het construeren van de portefeuille. Dit fonds is ook geschikt voor niet-professionele beleggers.

Zelf beleggen in Optimix Europe Fund

Arjen van der Meer CFA

Arjen van der Meer CFA

Senior Fund Manager

Ivan Moen RBA

Ivan Moen RBA

Hoofd Beleggingen

 1. Datum oprichting: 1 september 1987
 2. Valuta: Euro
 3. Maximale op/afslag: 0,30%
 4. Lopende kosten (2017): 1,31%
 5. Beheerkosten: 0,96%
 6. Bloomberg ticker: OPTIEUR NA
 1. ISIN Code: NL0000287092
 2. Benchmark: iShares MSCI Europe UCITS ETF
 3. Performance fee: 10%
 4. Hurdle rate: Benchmark
 5. Dividend: EUR 0,20 (2018)
 6. Ex. datum: 8 juni 2018

Fonds update ultimo augustus 2018

De koers van Optimix Europe Fund daalde in augustus met 2,9% en bleef daarmee achter op de referentie-indextracker, iShares Core MSCI Europe UCITS ETF, die in de vergelijkbare periode 1,1% lager sloot. Het fonds was gedurende de maand voorzichtig gepositioneerd met een hoge mate van liquiditeiten in de portefeuille en een accent op defensieve aandelen in de basisgoederensector. Dit bleek bij te dragen aan het relatieve beleggingsresultaat, aangezien de aandelenbeurzen de afgelopen verslagmaand koersverliezen leden vanwege aanhoudende zorgen over het handelsconflict met de VS en perikelen in de opkomende markten. Echter, het fonds kon de referentie-indextracker de afgelopen verslagmaand niet bijbenen, door aandelenposities die teleur- stellende bedrijfsresultaten rapporteerden. Continental gaf een winstwaarschuwing af, waarbij Europa en China de schuld kregen van de groeivertraging van de Duitse bandenfabrikant. Met een koersval van 20% trok het aandeel daarmee mede-branchegenoten mee, zoals Michelin en Daimler die eveneens opgenomen waren in de portefeuille. Ook PostNL en de Deense juwelenfa- brikant Pandora publiceerden tegenvallende cijfers waardoor be- leggers beide aandelen bestraften met koersverliezen van ruim 10%. Het fonds had daarnaast ook een accent in aandelen in de mijnbouw die door de aanhoudende daling van de goudprijs koersverliezen opliepen.

U kunt meer informatie vinden over het product, de kosten en de risico’s in het prospectus en de Essentiële Beleggersinformatie. Lees ze goed door voordat u het product koopt.