Optimix Income Fund

Vastrentend fonds

 • Koers: € 37,00
 • Intrinsieke waarde: € 36,94
Optimix Income Fund

Algemene gegevens

Optimix Income Fund is een beleggingsfonds dat wordt gekenmerkt door een gematigd risicoprofiel. De portefeuille bestaat voornamelijk uit ‘inkomens genererende’ beleggingen. Minimaal 30% van de portefeuille is belegd in ‘investment grade’ obligaties, de aandelen weging is maximaal 40%. Ten minste 60% van het fondsvermogen zal in eurobeleggingen worden aangehouden. Dit fonds is ook geschikt voor niet-professionele beleggers.

Zelf beleggen in Optimix Income Fund

Herbert Vroon

Herbert Vroon

Senior Fund Manager

Dick van Mastrigt

Dick van Mastrigt

Senior Portefeuille Manager

 1. Datum oprichting: 15 mei 1995
 2. Valuta: Euro
 3. Maximale op/afslag: 0,15%
 4. Lopende kosten (2017): 0,80%
 5. Beheerkosten: 0,48%
 6. Bloomberg ticker: OPTIINC NA
 1. ISIN Code: NL000287084
 2. Benchmark: 60% iShares € Aggr / 40% iShares € HY
 3. Performance fee: 10%
 4. Hurdle rate: Benchmark
 5. Dividend per kwartaal: EUR 0,37 (2018)
 6. Ex. datum: 8 juni 2018

Fonds update ultimo mei 2018

De koers van Optimix Income Fund daalde afgelopen maand met 1,0% en presteerde daarmee beter dan haar samengestelde referentie-index die met 1,5% daalde. De politieke ontwikkelingen in Italië zorgden voor een stevige koerscorrectie van de in portefeuille opgenomen achtergestelde obligaties van financiële waarden en de vorige maand aangekochte Italiaanse staatsobligatie. De positie in een ETF die belegt in de eurozone gevestigde banken werd nog verkocht vóór de door Italië veroorzaakte verslechtering van het beurssentiment en zorgde voor een positieve bijdrage in de verslagmaand. Tevens werd aan het begin van de maand de US dollar afdekking van het fonds deels teruggedraaid. De positieve waarde ontwikkeling van deze valuta ten opzichte van de euro droeg positief bij aan het resultaat. Goede bedrijfsresultaten van de in portefeuille opgenomen Amerikaanse Master Limited Partnerships (via ETF) en Business Development Companies vertaalden zich in mooie koersstijgingen gedurende de verslagmaand.

U kunt meer informatie vinden over het product, de kosten en de risico’s in het prospectus en de Essentiële Beleggersinformatie. Lees ze goed door voordat u het product koopt.