Optimix Mix Fund

Vermogensallocatie fonds

 • Koers: € 31,70
 • Intrinsieke waarde: € 31,76
Optimix Mix Fund

Algemene gegevens

Optimix Mix Fund is een vermogensallocatie fonds. Het beleggingsbeleid van het fonds is er op gericht om een gestage waardecreatie mogelijk te maken. Het behalen van een positief beleggingsresultaat bij een neutraal risicoprofiel is hierbij het uitgangspunt. Om deze beleggingsdoelstelling te realiseren, kan het fonds beleggen in onder andere aandelen, staatsobligaties, bedrijfsleningen en alternatieve beleggingen. Dit fonds is ook geschikt voor niet-professionele beleggers.

Zelf beleggen in Optimix Mix Fund

Ivan Moen RBA

Ivan Moen RBA

Hoofd Beleggingen

Dick van Mastrigt

Dick van Mastrigt

Senior Portefeuille Manager

Arjen van der Meer CFA

Arjen van der Meer CFA

Senior Fund Manager

 1. Datum oprichting: 29 maart 1983
 2. Valuta: Euro
 3. Maximale op/afslag: 0,20%
 4. Lopende kosten (2017): 1,09%
 5. Beheerkosten: 0,72%
 6. Bloomberg ticker: OPTIMIX NA
 1. ISIN Code: NL0000287100
 2. Benchmark: n.v.t.
 3. Performance fee: 10%
 4. Hurdle rate: Euribor + 4%
 5. Dividend: EUR 0,45 (2018)
 6. Ex. datum: 8 juni 2018

Fonds update ultimo mei 2018

De koers van Optimix Mix Fund steeg in mei met 1,4%, waarmee het fonds voor 2018 tot op heden de bescheiden 'plus' heeft weten te vergroten naar 1,8%. Ondanks een achterblijvend Europa, wisten aandelen deze maand een positief rendement te genereren. Dat Europa het minder deed, had alles te maken met oplopende onzekerheid omtrent Italië en dan met name of hier een regering zou komen die een significant 'anti-euro(pa)' beleid zou voorstaan. De rente op Italiaanse leningen liep rap op en een domino-effect ontstond richting banken die uiteraard blootstelling hebben naar deze grootste obligatiemarkt van Europa.

In de maand hebben wij enige winst genomen op een wereldaandelen tracker, alsmede een bankenaandelen tracker. Een Treasury lening is gekocht om te profiteren van de inmiddels richting de 3% opgelopen Amerikaanse (10 jaars) rente. Tot slot is er een putwrite ETF gekocht op Amerikaanse aandelen. Deze geeft op een behoudender manier blootstelling aan aandelen dan de banken tracker die is verkocht ter financiering van deze positie. Deze ruil past in onze visie dat wij denken dat het optimisme heeft gepiekt en dat de opwaartse potentie in de aandelenmarkt vanaf dit punt minder is.

Per ultimo mei was de vermogensallocatie van het fonds: aandelen 50%, staatsobligaties 10%, bedrijfsobligaties 17%, alternatieve beleggingen 10%, grondstoffen 0% en liquiditeiten 13%.

U kunt meer informatie vinden over het product, de kosten en de risico’s in het prospectus en de Essentiële Beleggersinformatie. Lees ze goed door voordat u het product koopt.