Optimix Wereld Aandelen Fonds

Aandelen fonds

 • Koers: € 37,96
 • Intrinsieke waarde: € 38,07
Optimix Wereld Aandelen Fonds

Algemene gegevens

Optimix Wereld Aandelen Fonds biedt beleggers de mogelijkheid om te investeren in een actieve en professioneel beheerde portefeuille van wereldwijd beursgenoteerde veelal grote internationale ondernemingen. De primaire doelstelling van dit aandelenfonds is om op lange termijn een structureel beter totaalrendement, in de vorm van koerswinsten en dividenden, te realiseren dan de MSCI World Index (op herbeleggingsbasis, in euro). Dit fonds is ook geschikt voor niet-professionele beleggers.

Zelf beleggen in Optimix Wereld Aandelen Fonds

Jelte de Boer CFA

Jelte de Boer CFA

Senior Fund Manager

Kin Cheung

Kin Cheung

Senior Fund Manager

Ivan Moen RBA

Ivan Moen RBA

Hoofd Beleggingen

 1. Datum oprichting: 7 januari 1999
 2. Valuta: Euro
 3. Maximale op/afslag: 0,30%
 4. Lopende kosten (2017): 1,31%
 5. Beheerkosten: 1,0%
 6. Bloomberg ticker: OPWAF NA
 1. ISIN Code: NL0010558813
 2. Benchmark: iShares Core MSCI World UCITS ETF
 3. Performance fee: n.v.t.
 4. Hurdle rate: n.v.t.
 5. Dividend: EUR 0,20 (2018)
 6. Ex. datum: 8 juni 2018

Fonds update ultimo mei 2018

De koers van Optimix Wereld Aandelen Fonds steeg in mei met 3,5% en bleef daarmee achter op de referentie-indextracker, iShares Core MSCI World UCITS ETF, die in de vergelijkbare periode 4,5% hoger sloot.

Het fonds kent een ondervertegenwoordiging in Amerikaanse aandelen, evenals minder blootstelling aan de Amerikaanse dollar. Europese aandelen en banken, waarin het fonds juist een accent heeft, bleven in de afgelopen verslagmaand achter door de politieke perikelen in Italië. De dollar apprecieerde ruim 3% ten opzichte van de euro en beleggers zagen in Amerikaanse aandelen een veilige haven nu een hernieuwde eurocrisis mogelijk in het verschiet ligt. Tevens droeg de kwantitatief samengestelde portefeuille negatief bij aan het relatieve beleggingsresultaat. Tegen het einde van de maand is een nieuwe samenstelling van de kwantitatieve portefeuille tot stand gekomen. De blootstelling aan Amerikaanse aandelen is verder licht verlaagd ten faveure van Japanse aandelen, die recent onder druk lag vanwege een sterke yen en algemene beurscorrectie.

U kunt meer informatie vinden over het product, de kosten en de risico’s in het prospectus en de Essentiële Beleggersinformatie. Lees ze goed door voordat u het product koopt.