Optimix Wereld Aandelen Fonds

Aandelen fonds

 • Koers: € 38,43
 • Intrinsieke waarde: € 38,32
Optimix Wereld Aandelen Fonds

Algemene gegevens

Optimix Wereld Aandelen Fonds biedt beleggers de mogelijkheid om te investeren in een actieve en professioneel beheerde portefeuille van wereldwijd beursgenoteerde veelal grote internationale ondernemingen. De primaire doelstelling van dit aandelenfonds is om op lange termijn een structureel beter totaalrendement, in de vorm van koerswinsten en dividenden, te realiseren dan de MSCI World Index (op herbeleggingsbasis, in euro). Dit fonds is ook geschikt voor niet-professionele beleggers.

Zelf beleggen in Optimix Wereld Aandelen Fonds

Jelte de Boer CFA

Jelte de Boer CFA

Senior Fund Manager

Kin Cheung

Kin Cheung

Senior Fund Manager

Ivan Moen RBA

Ivan Moen RBA

Hoofd Beleggingen

 1. Datum oprichting: 7 januari 1999
 2. Valuta: Euro
 3. Maximale op/afslag: 0,30%
 4. Lopende kosten (2017): 1,31%
 5. Beheerkosten: 1,0%
 6. Bloomberg ticker: OPWAF NA
 1. ISIN Code: NL0010558813
 2. Benchmark: iShares Core MSCI World UCITS ETF
 3. Performance fee: n.v.t.
 4. Hurdle rate: n.v.t.
 5. Dividend: EUR 0,20 (2018)
 6. Ex. datum: 8 juni 2018

Fonds update ultimo augustus 2018

De koers van Optimix Wereld Aandelen Fonds steeg in augustus licht met 0,1% en bleef daarmee achter op de referentie-indextracker, iShares Core MSCI World UCITS ETF, die in de vergelijkbare periode 2,1% hoger sloot. Het achterblijvende resultaat komt voornamelijk voor rekening van de kwantitatieve portefeuille en de ondervertegenwoordiging van Amerikaanse aandelen in de portefeuille. De S&P 500 bereikte deze maand nieuwe record- hoogtes. De selectie van aandelen in de technologiesector en cyclische consumentengoederen was debet aan de relatieve performance van het fonds. Vooral het niet hebben van de FAANG (Facebook, Apple, Amazon, Netflix en Google) aandelen was de grootste boosdoener van het achterblijvende beleggingsresultaat. De opmars van de bekende FAANG aandelen was ook in augustus niet te stuiten. Apple, het eerste aandeel dat een beurswaarde heeft van meer dan 1000 miljard dollar, sloot de afgelopen maand maar liefst 20% hoger. Amazon, dat na Apple het tweede grootste bedrijf ter wereld is (gemeten in beurswaarde), klom ruim 13% omhoog en sloot af op een beurswaar- de van 981 miljard dollar. Ook Netflix bleef met een koerswinst van 10% oplopen, voor een aandeel wordt nu 135 maal de verwachte winst over 2018 betaald! Verder stonden de in de por- tefeuille opgenomen aandelen van bedrijven in de automobiele sector, zoals Continental en Michelin, onder druk mede door winstwaarschuwing van Continental, maar ook door het oplo- pende handelsconflict. Het fonds handhaaft de ondervertegen- woordiging van Amerikaanse aandelen en mijdt groeiaandelen vanwege hoge waarderingen.

U kunt meer informatie vinden over het product, de kosten en de risico’s in het prospectus en de Essentiële Beleggersinformatie. Lees ze goed door voordat u het product koopt.